Als je geïnteresseerd bent in uiterlijke verzorging dan is het vak schoonheidsspecialiste misschien wel iets voor jou. Houd je bijvoorbeeld van manicures, pedicures en gezichtsbehandelingen dan past dit helemaal binnen het vakgebied. Je moet dan uiteraard wel eerst een opleiding volgen om schoonheidsspecialiste te worden. Je kunt online vinden welke opleidingen hiervoor gegeven worden en waar deze opleidingen gegeven worden. Als je bijvoorbeeld in Rotterdam woont kun je zoeken op schoonheidsspecialist opleiding Rotterdam. Hieronder vind je meer informatie over de opleiding voor schoonheidsspecialist.

Wat houdt de opleiding in?

De opleiding voor schoonheidsspecialist is wellicht uitgebreider dan je in eerste instantie verwacht. Zoals verwacht leer je hoe je een manicure en een pedicure moet uitvoeren en oefen je hier mee. Ook leer je over make-up, ontharingstechnieken en gezichtsverzorging. Wat je misschien niet verwacht had is dat je ook veel te weten komt over massages, de producten waar je mee komt te werken en dat je kennis maakt met plastische chirurgie. Dit komt omdat steeds meer schoonheidsspecialisten tegenwoordig ook plastisch chirurgische handelingen verrichten zoals het geven van botoxinjecties.

De verschillende specialisaties

Als je eenmaal de basisopleiding gevolgd hebt en met succes hebt afgerond kun je aan de slag als schoonheidspecialiste. Je kunt bij een salon gaan werken maar je kunt natuurlijk ook op den duur je eigen salon openen. Misschien heb je inmiddels ervaren dat bepaalde aspecten van het vak meer jouw voorkeur hebben dan andere. Als je de manicure bijvoorbeeld heel leuk vindt zou je kunnen overwegen om een cursus ‘nailart’ te gaan volgen. Hier leer je dan nog meer over hoe je nagels op verschillende manieren kunt lakken en oefen je met complexe patronen voor de nagels. je kunt je bijvoorbeeld ook ontwikkelen richting het geven van allerlei soorten gezichtsmassages. Omdat er steeds nieuwe methodes, en producten bijkomen ben je in dit vak niet snel uitgeleerd. Bijscholingscursussen kun je volgen terwijl je al aan het werk bent. Als je bijvoorbeeld bij een salon in loondienst bent, heb je ook nog kans dat de werkgever jouw bijscholing wil betalen omdat jij met de kennis en ervaring die je opdoet breder inzetbaar bent in de salon waar je werkt.